Lid worden

Binnen onze vereniging is er altijd plaats voor enthousiaste muzikanten. Iedereen die een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt, kan lid worden van onze harmonie en afhankelijk van het niveau, veelal direct meespelen.

Nieuwsgierig...?

Kom eens kijken bij een repetitie op maandagavond (19.45-21.45 uur). Schroom dan niet om dingen te vragen over de vereniging of om een instrument uit te proberen. U kunt uzelf of uw kind aanmelden door een email te versturen via de contactpagina of via info@harmoniegennep.nl. Het bestuur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

De contributie voor jeugdleden tot en met 20 jaar bedraagt: € 60,- per jaar, vanaf 21 jaar bedraagt deze € 120,-- per jaar. De huurkosten van een instrument bedragen voor jeugdleden tot en met 20 jaar € 15,- per jaar en vanaf 21 jaar bedraagt de huur € 30,-- per jaar.

Hopelijk tot ziens!

Blokfluitles

Een leven zonder muziek kunnen we ons niet voorstellen. Maar nog mooier is het om zelf muziek te kunnen maken. Dat is een vaardigheid die vooral in de jonge jaren gemakkelijk op te pakken is. Het is niet alleen een leuke bezigheid, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van het kind. Een kind dat bezig is met muziek ontwikkelt zich beter op sociaal en emotioneel vlak.

Een kind dat bezig is met muziek ontwikkelt zich beter op sociaal en emotioneel vlak. Muziek draagt ook bij om de leerontwikkelingen te verbeteren. Het belang van leren op school, meedoen met sport en zwemles vanaf een zeer jonge leeftijd is bij iedereen bekend. Het belang van het in contact komen met muziek veel minder. Toch geeft u een kind met leuke muzieklessen een vaardigheid voor het leven. Zelfs prinses Maxima zet zich met het Oranjefonds speciaal in voor muziekles voor kinderen.

Harmonie Unitas et Fidelitas werkt al veel met jongeren die muziek maken. Om ook de jonge kinderen de kans te geven muziek te leren maken, werkt de Gennepse harmonie samen met Muziekonderwijs Marjo. Marjo van de Locht heeft al vele jaren ervaring met muziekonderwijs voor jonge kinderen. Ook is zij dirigent van diverse jeugdorkesten. Er wordt op een leuke manier met de CD blokfluitles gegeven volgens de Tom Stone methode 'Blokfluiten, dat is leuk'. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. Het lesgeld bedraagt slechts 125 euro per jaar. De lessen worden een keer per week na schooltijd gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Indien gewenst, kunnen ouders wachten tijdens de muzieklessen.

Voor meer informatie kunt u een email versturen via de contactpagina of via info@harmoniegennep.nl.

Muziekopleiding

De Gennepse harmonie verzorgt ook de opleidingen voor jong en oud, die een blaas-, riet- of slagwerkinstrument willen leren. Dit gebeurt in samenwerking met docenten, die een professionele opleiding hebben gevolgd. Zodoende is kwaliteit gewaarborgd op alle niveaus. U hoeft (als ouders) geen instrument voor de leerling aan te schaffen: alle leerlingen krijgen een instrument in bruikleen van de vereniging. Er wordt wel een jaarlijkse huurbedrag gevraagd. Natuurlijk mag ook zelf een instrument worden aangeschaft. De leerling zal na een lesjaar gaan deelnemen aan het opleidingsorkest, dat tweewekelijks oefent (maandag van 18.45-19.30 uur) en wordt geleid door een professionele dirigent. Daar leert een leerling veel meer dan alleen muziek maken.