PRINS STEF d'n Örste

Foto nieuwsitem: PRINS STEF d'n Örste

Onze trompetist Stef Rutten regeert in ons jubileumjaar over het Bombakkesrijk. Een geweldige Prins. Wij wensen hem en zijn geliefde saxofoniste Dyantha Jansen een geweldig carnavalsjaar toe.

Harmonie Unitas et Fidelitas huldigt jubilarissen

Foto nieuwsitem: Harmonie Unitas et Fidelitas huldigt jubilarissen

Harmonie Unitas et Fidelitas begint het nieuwe jaar in de regel met een goed bezocht nieuwjaarsconcert in de zaal van 4Events Gennep. Dat was ook deze keer het geval. Een overvolle zaal waaronder ook best veel jeugdig publiek liet zich vandaag 7 januari muzikaal vermaken door de harmonie. Het was tevens een uitgelezen moment om het jubileumprogramma van de 200-jarige Gennepse harmonie onder de aandacht te brengen en twee jubilarissen te huldigen.

Voorzitter Mat Rutten kon Erica de Bont en Govert Teunissen verrassen met een vergulde speld voor 40 jaar lidmaatschap en een oorkonde.
Erica is 40 jaar lid van de bond en speelt al ruim tien jaar bij de Gennepse harmonie. Daarvoor is zij altijd trouw lid geweest van de al vele jaren ter ziele zijnde drumband Vrijheid en Broederschap uit Gennep. Aan pastoor Kessels de eer om bij Erica de vergulde onderscheiding op te spelden.
Govert Teunissen heeft veertig jaar lang Unitas et Fidelitas verblijd met zijn zware basgeluid. En is van plan dat nog vele jaren te blijven doen.
Bij hem mocht de burgemeester Peter de Koning de vergulde decoratie opspelden. Tot slot was er voor beide jubilarissen een mooie bos bloemen.

De voorzitter nam tevens de gelegenheid te baat om het jubileumprogramma van de harmonie dat dit jaar in het weekend van 8, 9 en 10 juni in een feesttent op sportpark De Groes plaatsvindt, onder ieders aandacht te brengen. Zo staat er vrijdags een concert van de Koninklijke Luchtmachtkapel gepland en verzorgt Unitas et Fidelitas zaterdags de 'First Night of the Proms'. Aansluitend is er een grote afterparty met medewerking van 'Vrienden van de Top 2000 Band'.
De laatste dag is ingeruimd voor een eucharistieviering in de tent met aansluitend een receptie. 's Middags is er een internationaal jeugdfestival met muziek, theater en dans met als grote verrassing een optreden van de populaire zangeres en 'Voice of Holland' winnaar 'Maan'.

bron: Frans Thonen - foto: Frans Thonen

Nieuwjaarsconcert 2018

Foto nieuwsitem: Nieuwjaarsconcert 2018

Onze harmonie kiest ervoor om het Jubileumjaar goed te beginnen; natuurlijk met muziek. Op zondag 7 januari 2018 is iedereen welkom voor een ongedwongen Nieuwjaarsconcert in de zaal van Pica Mare te Gennep.

Onder het genot van een kopje koffie, thee of ranja genieten bezoekers tezamen van een ontspannen Nieuwjaarsconcert van onze harmonie. Op het programma van de harmonie staan bekende en minder bekende nummers die passen bij de tijd van het jaar.
Ook het leerlingenorkest en de blokfluitgroep zullen van zich laten horen. Zelfstandig én samen met het grote orkest zullen zij enkele herkenbare nummers ten gehore brengen. De harmonie weet uit ervaring dat muziek emotie is, maar ook voor de ontspanning en de sociale contacten.

Het Nieuwjaarsconcert van Unitas et Fidelitas is zondag 7 januari om 11.00 uur in de zaal van Pica Mare in Gennep. De toegang is gratis.

Expositie over 200 jaar Muziek in Gennep.

Foto nieuwsitem: Expositie over 200 jaar Muziek in Gennep.

Over de Gennepse harmonie en haar muziek is veel te vertellen, te zien en vooral te horen. Unitas et Fidelitas verzorgt bij alle belangrijke momenten in Gennep al 2 eeuwen lang de aankleding met haar muziek. Vanwege dit bijzondere jubileum is in museum Het Petershuis een prachtige thema-expositie ingericht die u een muzikale reis door de tijd biedt. Daar is te zien en te horen dat ook een harmonie met haar tijd is meegegaan. Van 1818 tot nu! De expositie is vrij te bezoeken en ook erg leuk voor kinderen.

Twee eeuwen Harmonie Unitas et Fidelitas Gennep; 200 jaar muziek in de stad is van 16 december tot en met 28 januari 2018 te zien in museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag, van 13.30 tot 17 uur. De toegang is vrij. Meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl.

Ere president Em. Deken Everardus Huisman overleden.

Foto nieuwsitem: Ere president Em. Deken Everardus Huisman overleden.

Ons bereikte het bericht dat onze Ere President Deken Huisman in de nacht van 15 op 16 november 2017 op 93 jarige leeftijd is overleden. Bij zijn benoeming als Deken van de Parochie St. Martinus in 1983 is Deken Huisman tevens benoemd tot President (beschermheer) van onze Harmonie. Deze functie heeft hij ruim 28 jaar vervuld. Bij zijn afscheid als pastoor en deken op 12 juli 2011 is hij benoemd tot Ere President van de kerkelijke Harmonie Unitas et Fidelitas te Gennep. Feitelijk is (Ere) President een eretitel, maar zo nam Deken Huisman deze functie niet op. Hij toonde zich altijd een betrokken lid van onze vereniging.
Hij bezocht af en toe onze repetities, en hij was er nagenoeg altijd bij als de Harmonie optrad.
Hij bezocht ook trouw onze jaarvergadering en had altijd wel een inhoudelijke boodschap met een stimulans om vooral door te zetten en de saamhorigheid te bewaren.
Tot op het laatst toonde hij nog altijd interesse in onze vereniging en hij stimuleerde ons om vooral door te zetten en de jongeren bij de muziek te betrekken.
Hij had een rotsvast vertrouwen dat hij in juni 2018 het 200 jarig jubileum van (zijn) Harmonie nog mee kon vieren. Helaas is deze wens niet meer in vervulling gegaan.
Wij zullen ons deken Huisman blijven herinneren als een groot verenigingsman die de eenheid en trouw vorm gegeven heeft.
Deken Huisman, bedankt en rust zacht.

Bestuur en (ere)-leden van
Kerkelijke harmonie Unitas et Fidelitas

Harmonie Unitas et Fidelitas Gennep zoekt!

Vanwege de 200ste verjaardag van de harmonie wordt er een tentoonstelling geopened in Museum het Petershuis in Gennep. Deze zal half december muzikaal worden geopend. Juist voor die tentoonstelling zoekt de organisatie nog wat bijzondere stukken, eventueel in bruikleen. Denk aan oude muziek die is gespeeld, een bijzondere foto, bekers, programma’s en prijzen.
Hebt u de harmonie nog op film? Dan zou de harmonie deze film graag kopieëren en vertonen in het museum. In het bijzonder is de organisatie nog op zoek naar een filmpje van de bouw van het voormalige repetitielokaal aan ‘t Straatje. Dus...zoek in alle hoeken en gaten ook bij uw ouders, opa’s en oma’s. Het is mooi om de geschiedenis levendig te houden en zonde om deze in de container te gooien. Er wordt voorzichtig met uw spullen omgegaan. Hebt u iets of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Nellie Zeemering via 0485-514148 De harmonie én de bezoekers van het museum zijn u zeer dankbaar.

Zomerconcert op het Jan Lindersplein

Maandag 10 juli a.s. vanaf 19.00 uur speelt Harmonie Unitas et Fidelitas uit Gennep op het gezellige Jan Lindersplein in het stadje. Nu het 200e levensjaar van de Gennepse Harmonie is aangebroken, heeft men het idee opgevat om iedereen mee te laten genieten van de laatste repetitie van het seizoen. Vandaar de keuze voor het Jan Lindersplein. Natuurlijk speelt de harmonie o.l.v. Remy Beckers de mooiste nummers uit een gevarieerd repertoire. Ook het jeugdorkest komt aan bod en zelfs de Gennepse blokfluitgroep van Muziekonderwijs Marjo is van de partij. Oefening baart kunst, dat geldt ook in de muziek. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Het vergt inzet en doorzettingsvermogen. Een aantal jeugdige leden heeft dan ook heel hard geoefend voor de muziekexamens die onlangs zijn afgenomen. De diploma’s hiervoor zullen ook maandagavond worden uitgereikt.
Geniet ook van een mooie zomeravond met een ongedwongen zomers concert op het Jan Lindersplein. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Jubileum

Wist u dat wij op dinsdag 6 juni 2017 ons 200ste jaar zijn ingegaan? Het begon allemaal in 1818 met een processie. Anno 2017 op 18 juni liep de harmonie voorop tijdens de Sacramentsprocessie die werd gehouden in verband met de viering van 400 jaar Stadhuis in Gennep.

Blokfluitlessen

Het schooljaar loopt langzamerhand ten einde. Misschien gunt u uw kind ook muziek in het leven. Dan is dit het moment om u kind op te geven voor blokfluitlessen. Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom bij de blokfluitlessen. De lessen beginnen de tweede week van het nieuwe schooljaar. Elders op de website meer informatie over de blokfluitlessen en natuurlijk ook over andere muzieklessen die te volgen zijn via de Gennepse harmonie.

Voorspeelmiddag

Muziek maken is leuk, Samen muziek maken is nog leuker!

Op zaterdag 27 mei 2017 is het weer zover.

Zenuwen, spanning en ontlading tijdens de voorspeelmiddag in Pica Mare. Leerlingen van harmonie Gennep laten horen wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd. De middag begint om 13:30 uur en zal afhankelijk van het aantal deelnemers tot ongeveer 15:30 uur duren. Naast onze leerlingen in opleiding zullen ook de blokfluiters o.l.v. Marjo van der Locht en het jeugdorkest o.l.v. Remy Beckers een optreden verzorgen.

Wij nodigen iedereen uit om te komen luisteren in de zaal van 4Events Gennep.
De entree is gratis.